donderdag 2 februari 2012

Die maffe Partij voor de Dieren toch...

Die knuffelgekkie's van de Partij voor de Dieren hebben ook weer eens een wens. Plastic tasjes zouden verboden moeten worden in supermarkten. En omdat mensen bij de PVDD helemaal niks zelf kunnen hebben ze de Amsterdamse wethouder Van Poelgeest in actie laten komen. Die moet een soort tasjespraatgroep gaan vormen in de supermarktwereld. Want plastic tasjes zijn heel belangrijk als je land in een crisis verkeert. Het is maar waar in deze tijd je prioriteiten liggen natuurlijk...

Heel Nederland moet bezuinigen. Maar er kan best wat geld gepompt worden in een overleggroep voor tasjes. Maar het eerste echte heldere idee is al over de tafel geworpen. Daklozen zouden duurzame boodschappentassen moeten gaan verkopen net zoals ze nu de straatkrant verkopen. En nou weet ik niet of het de Partij van de Dieren opgevallen is. Maar de daklozenkrant wordt in Nederland bijna niet meer verkocht door daklozen. Die worden verkocht door Roemeense stinkbendes en hun handlangers. Het blijft toch grappig als je aan het einde van de dag zo'n Roemeen in een dikke auto ziet stappen na weer een geslaagde straatkrant verkoopdag.

Ja, goed idee.. Laten we dat volkje van uitzuigers nog meer helpen door ze nu ook de mogelijkheid te bieden om duurzame tasjes bij de ingang van de winkel te verkopen. Want iedere Nederlander praat graag bij de ingang van een supermarkt met een naar drank stinkende niet Nederlands pratende onfatsoenlijke Roemeen die agressief word als je niks bij hem koopt...

Echt een goed idee PVDD!!!

'Verbod op plastic tasjes' 

De Amsterdamse wethouder Van Poelgeest (klimaat) gaat in gesprek met de supermarkten over een verbod op gratis plastic tasjes bij de boodschappen. Hij wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om samen met de supers tot een verbod te komen.  

Daarmee komt hij tegemoet aan een wens van de Partij voor de Dieren (PvdD), die het liefst aan alle winkels een verbod wil opleggen voor het weggeven van plastic tassen bij een aankoop. Dat kan Amsterdam alleen niet op eigen houtje doen. De PvdD zou het liefst zien dat de verkopers van de daklozenkrant straks ook duurzame boodschappentassen gaan verkopen.
Volgens Van Poelgeest krijgt een gemiddeld Amsterdams huishouden jaarlijks vijfhonderd plastic tasjes bij de aankopen. Voor de hele stad komt dat neer op 180 miljoen tassen per jaar.


(bron)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten